Khamis, 6 Disember 2012

Daa My Sweet November..Hyeeee My Rainy December!

Perasan tak?Bila kita sedih,masa berlalu perlahan sangat,teramat!Tapi bila kita gembira(merangkumi busy giler)..masa itu teramatlah singkat rasanya. Pejam celik,pejam celik...Whoaaaaa..sudah Disember!!! November + Disember = Bulan Favourite Saya!! Birthday saya bulan ini.. Jatuh cinta ala2 Romeo& Juliet pun bulan ini. (Pernah tengok movie dia?Atau baca cerita dia?Macam tulah saya jumpa buah hati saya dulu..dua orang yang saling tak pernah kenal,yang tak sepatutnya jatuh cinta,tapi takdir menentukan,dari mata jatuh ke hati,tercari2 siapakah gerangan empunya diri,akhirnya bertemu kembali..sehingga kini!!) Lagu cinta kami..Gloria Estefan..Heaven's What I Feel..Entah macam mana lirik memang secocok dengan hubungan kitorang.. Satu lagi Kuch Kuch Hota Hai..hehehe..lawak betul..dating first lepas dah romantik tengok sunset Kuala Perlis boleh pulak tayar kereta bocor..nak layan berdebar,panik dan  tergamam..bukaklah topik lagu ni ada 19 beat drum sebelum Alka Yaknik mula nyanyi intro dia..boleh?Antara topik awal perbualan diawal zaman percintaan..kenangan sungguh! Bulan 12 saya suka sebab hujan banyak turun bulan ni...Saya peminat hujan..setitis hujan bagi saya adalah keajaiban yang penuh rahmat..Patut ada yang kata...Magic! Tahun ini, bulan 12 saya ada 4 buku kena ulas,dan yang paling best,tak ada satupun buku itu yang pernah dibaca!Kadang2 harap2 dapatlah buku2 macam To Kill a Mockingbird ke..Little Women ke..takpun HuckleBerry Finn pun boleh..tapi idak..2 buku  Yukio Mishima..Yang satu Spring Snow..satu lagi..entah..tak ada idea..walau macam nak nangis tengok novelnya teballlll...tapi best jugak..ada cerita pasal Seppuku..menarik..tak pernah tahu detail lagi..rasa macam nak cari satu lagi novel Mishimo pasal tea..jadi ada dua intipati Jepun..Kalaulah boleh. Review Memoirs of geisha..senang sikit kan..:) Paling klasik tahun ini..Hikayat Panji Semirang! Tapi dalam sibuk,melambak pulak benda2 lain yang nak dibuat,dibaca,ditengok..huhuhu..Baru jek beli dvd..Ada Megamind,Coraline,Toy Story..haaa..jangan ingat mama budak tak minat tau..Ini kartun bukan sebarang kartun..ini kartun ada mesej..Coraline..creepy beb! The Dark Knight Rises pun baru masuk..tapi Christopher Nolan macam kuat tengok Harry Potter jek..banyaklah scene lebih kurang sama dengan HP..patung batman= patung muggles..Thalia= Harry...words of wisdom so so jek..Cuma ending yang best..Plot bercelaru.. Buku2 yang beli tak ada..pokai..Pinjam jek..A Step From Heaven..yang lain2 mag punyalah banyak..Baru angkut dari library tadi..Vogue - Front Cover Sarah Jess Parker...Johnny Depp..Kak Lopez pun ada..National Traveller..3 sekali..entah bila nak baca tu..tadi dah angkut satu masa masak..sambil2 goreng sambil baca..habis tu mana ada masa..Deadline.. Bulan satu..sekarang 6/12..sempat ke tidak ni.. Ada lagi..translation job..bila nak tolak.kesian pulak dengan orang dah berharap..tapi sekarang ini dalam kepala tak tau nak mula yang mana dulu..Itulah..betul tak?Bila gembira..cepat jek masa berlalu..Eh..maknanya tengah gembiralah kan ni? Fuhh..ayat tunggang langgang..Menaip sambil baring dan malas untuk berbuat apapun...kecuali berangan! Daa..nak tengok buku mana nak baca dulu!

7 ulasan :

shaza berkata...

Zana, sempat lagi ko baca buku.. orang kalau dah minat membaca kan.. macam aku minat jugak tapi tengok jenis buku kot.. hehe.. aku pun suka bulan nov ngan dis sebab budak cuti sekolah.. dapat relax sikit.. kalau waktu sekolah, pagi2 mengejar waktu.. pukul 11.30 mesti dah siap masak.. tapi cuti ni masak kol 12 pun ok..

yana berkata...

Yang part cuti sekolah..hari Jumaat Sabtu pun aku sukerrrr...hehe..terapi minda n jiwa aku tu shaza..kalau feeling blue..bukulah kawan aku..hehe..aku ketawa sampai keluar air mata pun boleh kalau buku tu lawak giler..nangis pun iye..

cik bulan berkata...

nice..i hope i'll be like you..hehe
tapi memang pun bila masa sangat sibuk xdan nk ingt benda2 sedih mean tengah bahagia..*rindu nk tengok senyuman kak yana ^^ *

yana berkata...

Awak nak jadi macam kak yana?K.yana nak jadi mcm awak boleh?hehehe..dok terbayang2 jek scene dlm buku ayat2 cinta..habiburahman..dunia student kat sana terisi jek..awak baca x buku tu?sama x dgn life awak kat sana?..satu lagi..thanx hadiah awak haritu...nice & simple..kita suka!

cik bulan berkata...

err,nak jadi mcm kak yana mean ulat buku..hehe,aah..mesti dok terbayang sungai nil kan...xsempat nk bagi sendiri ari 2..^^

yana berkata...

slow2lah..mula dgn buku yg paling best dulu..tp pengisian penuh..lps tu insyaAllah..dlm buku tu dia dok tulis apartmen yg student duduk..beli food sama2..lps tu naik metro..pergi student centre..bbq atas bumbung apartment..makan mlm tepi sg nil..macam tu ke life awak dkt sana?

cik bulan berkata...

setakat ni kalu majlah yg paling best yg penuh dngan pengisian solusi la..tapi since dh smpai mesir payah la nk cari..huhu
hmpir sama dh 2...tp one day bila dh tinggalkan dunia student kat mesir ni mmg sngt rindu :)