Rabu, 2 Januari 2013

2013 ubat hilang ngantuk!!!

Hari ni dah 2 hari berlalunya2012.. Dahpun masuk 2013..biasanya pagi2 lepas Subuh.....malasnya badan ni nak bergerak..sakit urat lah..sakit perutlah..Tapi pagi ni rasa segar sikit....Untungnya bersuamikan atlit ni..macam2 workout lah dia ajar..Mula2 stretching dari betis to perut..Pastu..Eh..eh..sakit belakang..entah apa dia punya work out..start with your elbow..pastu dia pun tarik..Ehuk..uhuk..tersedak akak tau..Tapi lepas tu terus lega..Then..kitorang sama2 buat slow walking using toes-knees..ala shuffle..no music...eh..tau tak shuffle originated from Aussie? Remaja Malaysia jek terlebih taksub..buat shuffle kononnya derang punya..huhuhu..Sampai sendawa exercise..sertamerta lapar...Pastu cik abang dah jogging..Maaflah..tak boleh ikut..laundry menunggu..exercise jugak kan...Sekarang ni rasa ringan badan..so tips kalau lepas Subuh ngantuk..cuba2lah workout with your partner..Fun! # Semua orang ada azam 2013.. I have mine as well..Nak read more..then reread to my kids pun more..Buat banyak benda2 baik..Xoxo!

6 ulasan :

AzLiN SaFeNa AzIhAR berkata...

BESTNYA ABANG "YANA" HAHAHAHA...So sweet!!! aku doakan korang bahagia hingga ke akhir hayat... AMIN

yana berkata...

Alin.."YANA" apapun best...tq..tq..Doa dr kengkawan amat2 aku suka!!!

shaza berkata...

zana, aku dah setahun lebih tak jalan2 pagi lepas subuh.. memang bagus sebenarnya udara waktu pagi tu.. tapi buat keje kat rumah macam menyapu, mengemop pun boleh berpeluh-peluh di buatnya..

yana berkata...

Udara kat B.Antarabangsa tu mmg aku suka!!nyaman jek kan..xpe shaza..kemas2 kt rmh pon workout jgk!!aku pun jrg2 senam ni..mood ada buatlah..

mekchu berkata...

org rasa org tau yg tarik kat elbow tu.. mmg serius sedap dan lega sbb arwah abah mertua selalu tlg buatkan.. berderup derap..

yana berkata...

Lagi satu..yg kita meniarap atas lantai..pastu tekan kat tgh2 tulang belakang tu..berderap jugak..ingat x kat bilik dulu ada buat..tp salah buat..mak aih..sakit belakangku!