Selasa, 25 Jun 2013

Wajah Kesayangan Hamba

Ke hadapan blog,

Rabu yang lepas, pertama kalinya aku tak pergi sports day anakku..

Nak tengok wajah kesayangan hamba yang bermask bagai ini dengan kakaknya berlari!


2 hari sebelum Sports Day..

Aku sempat tengok diorang training..



TErsengih Adelia kena dukung dengan Angah yang machamm..


..Ammar baru tahap 1..jadi belum boleh join Track & Field lagi..aku snap gambar dengan BFF dia


Masa training datang..real event terlepas..

Jadi,

Terasa bersalah disitu..

Kisah sebenar, paginya pukul 7 aku dah hantar..tapi event lambat lagi..

Jadi bawak anak2 yang tak terlibat pergi taman2(playground)

Then, balik rumah dulu..hajat di hati dalam pukul 10 karang pergilah tengok..Sebab dijangka event kakak & angah 4 by 4 biasanya yang terakhir sekali..

Biasalah balik rumah..siap itu ini..tengok2 dah 10.30..aku call kakak, kawan dia jawab..

"Aunty, Alia sedang lari lorr...,".

Gulp...terlepas di situ

5 minit berlalu, kakal called back..." Mama, kakak dapat 2nd place,"

Angah, pulak 3rd place..Aku sudah terlepas untuk menatap muka2 ceria wajah kesayangan aku ini!

Balik rumah masing2 dengan bangganya tunjuk medal masing2, esp Angah, sebab selalu asyik kakak jek yang menang, jadi setelah mencuba berkali2, akhirnya dia menang juga..

Walau tak sempat di berada bersama di sana..doa mama sentiasa bersama kalian..

Dan sebenarnya, sehari sebelum sports day..

Incik Abang sempat bersama2 menyaksikan kehebatan Angah dalam event yang julung2 kalinya dia join..

High Jump!

Alhamdulillah dia ambik video

Terkesima mama tengok Angah lompat, macam tak percaya pun ada boleh lompat ke belakang macam tu!

Bila tanya Angah belajar dengan siapa..Dia jawab..tiba2 jek boleh lompat macam tu!

ohh..menurun Incik Abang ini..

Angah dapat 2nd..untuk first attempt mama rasa ia sangat2 membanggakan..dan mama sangat terharu..huhu..
(kalau mama ada di tempat kejadian, mesti menangis, sebab terharu..)

JAdi..di bawah ini, aku letak kompilasi lompatan Angah..

BErkali2 aku repeat..

Dari first jump..sampailah ke final jump...Yang Angah dah tak terlarat nak lompat dah pun ada..

Tapi percayalah...walau nombor apa sekalipun..selagi kamu berusaha..

kamu akan sentiasa menang di hati mama!
video

Lompatan pertama

video

Kedua..

video

Masa ini penentuan tempat pertama n kedua...Angah dah letih..

video

Last attempt..well done my boy..Tahun depan kita cuba lagi!





2 ulasan :

mama_onie berkata...

Sedihnya mama terlepas pulak real event. ..

yana berkata...

Huhu..kena tunggu next year plk!